Portfolio

Hands-on Cadaverworkshop

13 december 2019

Hoewel de ontwikkeling van pijnbestrijding een relatief recent fenomeen is, leidt de snelle voortgang van diagnostisch handelen tot een exponentiele stijging van de slagingsprocedures. Dit heeft ertoe geleid dat specialisten met diverse achtergronden met pijnmanagement te maken krijgen. Patiƫntveiligheid staat op de voorgrond en is altijd prioriteit bij de pijnbestrijders. Praktische vaardigheden ter voorbereiding op het FIPP/CIPS examen van de WIP (World Institute of Pain) werden tijdens deze Hands-on Cadaverworkshop geoefend. De groepen zijn klein dus er is veel gelegenheid tot oefenen en vragen stellen.

AIOS tweedaagse Palliatieve Zorg

31 oktober en 1 november 2019

De eerste AIOS tweedaagse Palliatieve Zorg vond plaats in Bunnik. Palliatieve zorg is in Nederland generalistische zorg, zo nodig specialistisch ondersteund door bijv. consulenten van de diverse palliatieve adviesteams. Dit betekent dat alle zorgverleners basiskennis dienen te hebben van palliatieve zorg. In de meeste medische vervolg opleidingen voor artsen wordt onvoldoende tijd en aandacht voor palliatieve zorg ingepland. Daarom vond in het najaar van 2019 de eerste landelijke tweedaagse cursus palliatieve zorg voor AIOS van alle medisch specialismen plaats. Tijdens deze interactieve en praktische cursus werd onder andere gewerkt aan communicatievaardigheden, symptoommanagement, interdisciplinair samenwerken, ethiek, cultuursensitiviteit, spiritualiteit en psychologische ondersteuning. Voorafgaand aan de tweedaagse werd een e-learning doorlopen. Deze eerste cursus werd gewaardeerd met een 7,8.

Hands-on Cadaverworkshop

3 oktober 2019

Deze Hands-on cadaverworkshop werd op maat georganiseerd voor een aantal anesthesiologen uit het MeanderMC. Ter voorbereiding op het FIPP/CIPS examen in Istanbul, wat zij alle vier met glans hebben behaald.

Contact

Alexandra van Driessen

Bijenkorf 30
3956 HJ Leersum

06 4602 5552
contact@aesculaapevents.nl