Portfolio

AIOS Tweedaagse Palliatieve Zorg

4 en 5 november 2021

Deze tweedaagse werd voor de derde keer georganiseerd en was nu voor de tweede keer live. Een greep uit de evaluaties: Mooie afwisseling tussen theorie en praktijk. Super interessante onderwerpen en presentaties. Zeer bijdragend en interessant avondprogramma. Momenten van discussie erg bijdragend. Verschillende fasen levenseinde goed in beeld en bijbehorende aspecten. Heel goed en toepasbaar, fijn dat het ook praktisch toepasbaar was. Mooie praktijkvoorbeelden. Antwoord gekregen op brandende vragen.

De tweedaagse werd beoordeeld met een 8,1.

 

Hands-on Cadaverworkshop

25 juni 2021 en 10 september 2021

In kleine groepjes van maximaal 6 deelnemers wordt gewerkt aan de vaardigheden van anesthesiologen/pijnspecialisten. Praktische vaardigheden worden geoefend voor het FIPP/CIPS examen van de WIP (World Institute of Pain). Door de kleine omvang van de groepen is er veel gelegenheid tot oefenen en vragen stellen. Deze twee hands-on trainingen werden door de deelnemers beoordeeld met een 8,9.

De ontwikkeling van pijnbestrijding is een relatief recent fenomeen. Dit heeft ertoe geleid dat specialisten met diverse achtergronden met pijnmanagement in aanraking komen. Patiëntveiligheid staat voorop en heeft altijd prioriteit bij de pijnbestrijders.

 

De tweede AIOS Tweedaagse Palliatieve Zorg

29 & 30 oktober 2020

De tweede AIOS Tweedaagse Palliatieve Zorg was tevens de eerste online versie en daarom even wennen voor iedereen. 

Alle zorgverleners in Nederland hebben basiskennis van palliatieve zorg. In de meeste vervolgopleidingen voor artsen wordt onvoldoende tijd en aandacht aan palliatieve zorg besteed. Ook in deze online versie van de landelijke tweedaagse voor AIOS van alle medisch specialisten kwamen communicatievaardigheden, symptoommanagement, interdisciplinair samenwerken, ethiek, cultuursensitiviteit, spiritualiteit en psychologische ondersteuning aan de orde. Voorafgaand werd door de deelnemers een e-learning doorlopen. De AIOS Tweedaagse Palliatieve Zorg werd gewaardeerd met een 7,8.

Het 32e Max Taks Vaatsymposium

9 maart 2020

Het 32e Max Taks Vaatsymposium vond plaats in het Amphion Theater te Doetinchem. Het overkoepelend thema was “Hoe goed is nieuw echt?”. 

Artsen uit diverse Nederlandse ziekenhuizen gaven een lezing gericht op vernieuwing in de diagnostiek en behandeling van de vaatpatiënt en wat de vernieuwingen uit het verleden de patiënt daadwerkelijk hebben gebracht. De slotspreker was lg Nobelprijswinnaar Kees Moeliker. Hij liet zien dat er leven is na een dode eend en in welk wonderlijk gezelschap van mede-lg Nobelprijswinnaars hij beland was. 

Het Max Taks Vaatsymposium stimuleert teamgerichte bijscholing voor betere zorg voor de vaatpatiënt en optimale samenwerking tussen de verschillende disciplines die erbij betrokken zijn.

Opening Care4homecare

14 februari 2020

Spasticiteit kan voor de patiënt een zodanig serieus invaliderend probleem zijn, dat er behoefte bestaat aan multidisciplinaire aanpak. 

Het hoofdthema van deze dag was de intrathecale behandeling bij spasticiteit. Het programma bevatte diverse vooraanstaande sprekers met expertise op dit gebied uit binnen- en buitenland. Onderwerpen die aan de orde kwamen waren onder mee de ontwikkeling van het klinische pad en de efficiënt en patiëntvriendelijk georganiseerde nazorg die uniek is in Europa. 

Het Radboudumc opent vandaag in samenwerking met de Sint Maartenskliniek en Care4homecare dit centrum voor Intrathecale Toediening Baclofen (ITB centrum).

Hands-on Cadaverworkshop

13 december 2019

Hoewel de ontwikkeling van pijnbestrijding een relatief recent fenomeen is, leidt de snelle voortgang van diagnostisch handelen tot een exponentiele stijging van de slagingsprocedures. Dit heeft ertoe geleid dat specialisten met diverse achtergronden met pijnmanagement te maken krijgen. Patiëntveiligheid staat op de voorgrond en is altijd prioriteit bij de pijnbestrijders. Praktische vaardigheden ter voorbereiding op het FIPP/CIPS examen van de WIP (World Institute of Pain) werden tijdens deze Hands-on Cadaverworkshop geoefend. De groepen zijn klein dus er is veel gelegenheid tot oefenen en vragen stellen.

AIOS tweedaagse Palliatieve Zorg

31 oktober en 1 november 2019

De eerste AIOS tweedaagse Palliatieve Zorg vond plaats in Bunnik. Palliatieve zorg is in Nederland generalistische zorg, zo nodig specialistisch ondersteund door bijv. consulenten van de diverse palliatieve adviesteams. Dit betekent dat alle zorgverleners basiskennis dienen te hebben van palliatieve zorg. In de meeste medische vervolg opleidingen voor artsen wordt onvoldoende tijd en aandacht voor palliatieve zorg ingepland. Daarom vond in het najaar van 2019 de eerste landelijke tweedaagse cursus palliatieve zorg voor AIOS van alle medisch specialismen plaats. Tijdens deze interactieve en praktische cursus werd onder andere gewerkt aan communicatievaardigheden, symptoommanagement, interdisciplinair samenwerken, ethiek, cultuursensitiviteit, spiritualiteit en psychologische ondersteuning. Voorafgaand aan de tweedaagse werd een e-learning doorlopen. Deze eerste cursus werd gewaardeerd met een 7,8.

Hands-on Cadaverworkshop

3 oktober 2019

Deze Hands-on cadaverworkshop werd op maat georganiseerd voor een aantal anesthesiologen uit het MeanderMC. Ter voorbereiding op het FIPP/CIPS examen in Istanbul, wat zij alle vier met glans hebben behaald.

Contact

Alexandra van Driessen

Bijenkorf 30
3956 HJ Leersum

06 4602 5552
contact@aesculaapevents.nl