Congres medisch specialisten

Nascholing specialisten: 3 concrete tips

Het organiseren van nascholing voor specialisten vraagt om specifieke vaardigheden. U moet niet alleen beschikken over de juiste wetenschappelijke basis en kennis van het werkveld, u dient ook te beschikken over organisatorische en coördinerende vaardigheden. Wij geven u drie concrete tips voor het organiseren van een inspirerende nascholing zonder stress.

Goede voorbereiding is de sleutel bij organisatie nascholing specialisten

Veel mensen maken vanuit hun enthousiasme de fout om direct te starten met het regelwerk. Het is echter belangrijk om alle fases in het organisatieproces doelbewust te doorlopen. Dat begint met een goede voorbereiding. Tijdens de voorbereiding vraagt u zichzelf af:

  • Voor wie organiseer ik deze nascholing?
  • Welk thema geef ik de nascholing?
  • Waar en wanneer moet de nascholing plaatsvinden?

Vanuit de antwoorden op deze vragen kunt u een hoogwaardige nascholing voor specialisten organiseren op een inspirerende locatie waar veel belangstelling voor zal zijn.

Maak een draaiboek

Leg vervolgens alle aspecten van het nascholingsevent vast in een draaiboek. Het draaiboek omvat in ieder geval de elementen: wie, wat, waar en wanneer. Het draaiboek is een leidraad voor de dag zelf. Bovendien staan hier alle rollen beschreven van de medewerkers zodat iedereen vooraf bekend is met zijn taak. Dit zorgt ervoor dat een ieder zijn verantwoordelijkheden kent.

Besteed de organisatie uit

Waarschijnlijk ligt uw kracht bij het samenstellen van de inhoud van de nascholing. Met uw achtergrond weet u wat er speelt en welke onderwerpen en sprekers uw doelgroep interesseren. De organisatorische en coördinerende aspecten van een medisch event als deze, worden door menigeen onderschat. Een event voor het nascholen van specialisten vraagt om de professionele vaardigheden, kennis en jarenlange ervaring van een professional organiser. Overweeg daarom eens om uw nascholing te laten organiseren door Aesculaap Events en bespaar uzelf kostbare tijd.

Contact

Alexandra van Driessen

Bijenkorf 30
3956 HJ Leersum

06 4602 5552
contact@aesculaapevents.nl

7 + 13 =

Contact

Alexandra van Driessen

Bijenkorf 30
3956 HJ Leersum

06 4602 5552
contact@aesculaapevents.nl