Congres medisch specialisten

Medische nascholing: hoe pakt u dat aan?

Het organiseren van een medische nascholing is een taak waar veel tijd en energie in gaat zitten. Een goed begin is echter het halve werk, daarom is het belangrijk om in de voorbereidende fase de juiste vragen te stellen.

Medische nascholing: de doelgroep bepalen

Allereerst is het belangrijk om uw doelgroep te bepalen. Welke medisch specialisten wilt u nascholen? Richt u zich op een specifieke vakgroep, of wilt u een breder spectrum van specialisaties bereiken? Door goed voor ogen te hebben wie u met de nascholing wilt bereiken, kunt u de juiste stappen zetten bij de organisatie van uw event. U kunt hierop uw sprekers, workshopleiders en thema aanpassen.

Medisch nascholen: een thema kiezen

Vervolgens kunt u een thema voor uw medische nascholing kiezen. Dit kan bijvoorbeeld een thema zijn dat momenteel erg populair is, een grote maatschappelijke waarde heeft of recent belangrijke ontwikkelingen heeft doorgemaakt. Kies met name voor een onderwerp waar uw doelgroep belangstelling voor heeft.

Leg de datum en de locatie vast

Niet alleen het thema is belangrijk om uw doelgroep te bereiken, de locatie en de datum zijn ook van belang. Zorg voor een inspirerende locatie met voldoende capaciteit die makkelijk bereikbaar is. Veel mensen reizen met het openbaar vervoer, het is daarom verstandig om voor een locatie te kiezen met een centrale ligging. Let ook op de datum die u kiest. Als de datum in een vakantie valt, zullen er minder aanmeldingen binnen komen.

Organisatie nascholing uitbesteden

Het organiseren van een medische nascholing in de vorm van een event is een vak apart. U doet er verstandig aan om hier Aesculaap Events voor in te schakelen. Terwijl u zich richt op de wetenschappelijke basis van uw nascholing, kan Aesculaap Events alle organisatorische en coördinerende taken op zich nemen.

Contact

Alexandra van Driessen

Bijenkorf 30
3956 HJ Leersum

06 4602 5552
contact@aesculaapevents.nl

7 + 12 =

Contact

Alexandra van Driessen

Bijenkorf 30
3956 HJ Leersum

06 4602 5552
contact@aesculaapevents.nl