Incompany training: Zeg Nee tegen Agressie

nader overeen te komen

nader overeen te komen

Als huisarts maakt u het misschien wel vaker mee: het aanhoudende probleem van agressie en korte lontjes in uw praktijk. De recente jaarwisseling heeft weer aangetoond dat hulpverleners regelmatig lastig gevallen worden. Dit heeft grote gevolgen voor het welzijn van u en uw medewerkers, alsook op de kwaliteit van de zorg die u kunt bieden. In 2022 had 92% van de verpleegkundigen en verzorgenden te maken met agressie, en een op de drie artsen werd in 2022 geïntimideerd of zelfs bedreigd (cijfers KNMG).

Agressie op de werkvloer is een serieuze uitdaging geworden waar we niet langer aan voorbij kunnen gaan. Helaas hebben we te maken met steeds meer frequente incidenten waarin huisartsen, verpleegkundigen, zorgprofessionals en andere medewerkers worden geconfronteerd met verbale en fysieke agressie van pati├źnten en hun familieleden. Deze agressieve incidenten hebben niet alleen een negatieve impact maar ook mogelijk ziekteverzuim tot gevolg.

Om agressie in de zorg effectief aan te pakken, heeft Academy inc. heeft in samenwerking met DAI-artsen een speciale Zeg Nee tegen Agressie incompany-workshop ontwikkeld voor huisartsen, verpleegkundigen, zorgprofessionals en andere medewerkers. Deze praktische workshop richt zich op het vergroten van bewustzijn, het ontwikkelen van vaardigheden in conflictbeheersing en het bieden van handvatten om effectief om te gaan met agressieve situaties.

De doelstelling van de workshop is:
Bewustwording van emoties, conflicten en verschillende vormen van agressie.
Reguleren van emoties en spanning om sterker in je schoenen te staan.
Ervaren van effectieve spanningsregulatie voor een open houding en eigen welzijn.
Interventies toepassen om escalatie te voorkomen.
Tijdig begrenzen en ombuigen van emoties.

De workshop staat bekend als een praktische, pakkende scholing met hoge waardering door de deelnemers (8++). Deze incompany-workshop biedt om u en uw medewerkers ondersteuning en biedt tools om op effectieve en professionele manier met agressie om te gaan. Dit zal niet alleen de veiligheid vergroten, maar ook een positieve invloed hebben op de kwaliteit van de zorg.

Datum is in overleg te bepalen. De incompany-training duurt 4 uur, het dagdeel wordt in overleg bepaald. Vier accreditatiepunten van ABAN, KRT, KABIZ en V&VN.

Ik informeer u graag over de mogelijkheden van een Zeg Nee tegen Agressie incompany- training. Via het contactformulier kunt u uw vragen stellen. Het is niet alleen een waardevolle investering voor de (huisarts)praktijk en haar medewerkers, maar ook voor andere doelgroepen binnen de gezondheidszorg.