AIOS tweedaagse Palliatieve Zorg – online

29 en 30 oktober 2020

De aangescherpte corona regels nopen ons deze tweedaagse cursus digitaal aan te bieden. Palliatieve zorg is zorg die de kwaliteit van leven verbetert van patiƫnten en naasten die te maken hebben met een levensbedreigende aandoening of kwetsbaarheid. Hierbij zijn voorkomen en verlichten van lijden op zowel het fysieke, psychische, sociale en spirituele domein, met oog voor behoud van autonomie, goede informatie en keuzemogelijkheden belangrijk. Multidisciplinair en interdisciplinair samenwerken binnen 1e en 2e lijn is hierbij essentieel.

Palliatieve zorg is in Nederland generalistische zorg, zo nodig specialistisch ondersteund door bijv. consulenten van de diverse palliatieve adviesteams. Dit betekent dat alle zorgverleners basiskennis dienen te hebben van palliatieve zorg. In de meeste medische vervolg opleidingen voor artsen wordt onvoldoende tijd en aandacht voor palliatieve zorg ingepland. Daarom vindt in het najaar van 2020 voor de derde keer de landelijke tweedaagse cursus palliatieve zorg voor AIOS van alle medisch specialismen plaats, maar voor de eerste keer digitaal. Tijdens deze interactieve en praktische cursus wordt onder andere gewerkt aan communicatievaardigheden, symptoommanagement, interdisciplinair samenwerken, ethiek, cultuursensitiviteit, spiritualiteit en psychologische ondersteuning. Voorafgaand aan de tweedaagse wordt een e-learning doorlopen.

Doelgroep: Arts assistenten in opleiding tot medisch specialist, huisarts of specialist ouderengeneeskunde, bij voorkeur in tweede helft van de eigen opleiding.
Kosten: 300 euro.

Organisatie: Samenwerkende Academische Expertisecentra Palliatieve Zorg o.l.v. Marieke van den Brand, Radboudumc Nijmegen en Yvette van der Linden, LUMC Leiden

Inschrijven voor AIOS tweedaagse Palliatieve Zorg – online op 29 en 30 oktober 2020

Persoonlijke Gegevens:

Factuurgegevens: (Indien afwijkend van bovengenoemd adres)


Restitutiebeleid:
Binnen vijf dagen voor aanvang van het evenement 100% van de overeengekomen prijs
Vijf tot 14 dagen voor aanvang van het evenement 50% van de overeengekomen prijs
Meer dan 14 dagen voor aanvang van het evenement 25% van de overeengekomen prijs