AIOS tweedaagse Palliatieve Zorg

2 en 3 november 2023

Stayokay Soest

Palliatieve zorg is zorg die de kwaliteit van leven verbetert van patiënten en naasten die te maken hebben met een levensbedreigende aandoening of kwetsbaarheid. Hierbij zijn voorkomen en verlichten van lijden op zowel het fysieke, psychische, sociale en spirituele domein, met oog voor behoud van autonomie, goede informatie en keuzemogelijkheden belangrijk. Multidisciplinair en interdisciplinair samenwerken binnen 1e en 2e lijn is hierbij essentieel.

Palliatieve zorg is in Nederland generalistische zorg, zo nodig specialistisch ondersteund door bijv. consulenten van de diverse palliatieve adviesteams. Dit betekent dat alle zorgverleners basiskennis dienen te hebben van palliatieve zorg. In de meeste medische vervolg opleidingen voor artsen wordt onvoldoende tijd en aandacht voor palliatieve zorg ingepland. Daarom vindt in het najaar van 2022 weer een landelijke tweedaagse cursus palliatieve zorg voor AIOS van alle medisch specialismen plaats. Tijdens deze interactieve en praktische cursus wordt onder andere gewerkt aan communicatievaardigheden, symptoommanagement, interdisciplinair samenwerken, ethiek, cultuursensitiviteit, spiritualiteit en psychologische ondersteuning. Voorafgaand aan de tweedaagse wordt een e-learning doorlopen.

Doelgroep: Arts assistenten in opleiding tot medisch specialist, huisarts of specialist ouderengeneeskunde, bij voorkeur in tweede helft van de eigen opleiding.
Kosten: 300 euro. Je kunt zelf een overnachting regelen bij Stayokay Soest of een andere locatie in de buurt. Bij Hotel Fletcher Het Witte Huis in Soest wordt een aangepast tarief gehanteerd als je vermeld dat je via het Radboudumc komt.

Organisatie: Samenwerkende Academische Expertisecentra Palliatieve Zorg o.l.v. Yvette van der Linden, LUMC Leiden en Marieke van den Brand, Radboudumc Nijmegen.

Het restitutiebeleid voor deze tweedaagse is als volgt:
Mocht i.v.m. corona een fysieke bijeenkomst niet mogelijk zijn dan wordt de cursus, net als in 2020 digitaal gegeven; er vindt dan een restitutie plaats van € 100.
Binnen 14 dagen voor aanvang van het fysieke evenement wordt geen restitutie verleend.
Meer dan 14 dagen voor aanvang van het fysieke evenement 50% van de overeengekomen prijs
Men mag een collega als vervanging opvoeren, hiervoor worden 25 euro administratie kosten in rekening gebracht.

Inschrijving nog niet geopend